کد مطلب: 138685
يک کارشناس ارشد روانشناسي:
نازپروردگي و خودبيني قشر مرفه مانع فرزندآوري بيشتر است
تاریخ انتشار : 1394/05/03 11:24:22
نمایش : 2434
يک کارشناس ارشد روانشناسي با اشاره به نازپرورده بودن کساني که در خانواده‌هاي مرفه زندگي مي‌کنند، گفت: نازپروردگي باعث اعتماد به‌ نفس پايين در برابر مسئوليت و تربيت فرزند مي‌شود.













به گزارش هفت چشمه، زهرا امين در گفت‌وگو با خبرنگار سينا٬ درباره تمايل کمتر قشر مرفه و تحصيلکرده جامعه به مقوله فرزندآوري اظهار داشت: در اين مقوله با سه عامل سبک زندگي، نوع اعتقادات و تفکرات غربي اين افراد و ويژگي‌هاي شخصيتي روبرو هستيم.

اين کارشناس ارشد روانشناسي درباره سبک زندگي گفت: منظور از سبک زندگي همان تحصيلات بالاتر و نوع شغل و مسئوليت‌هاي اجتماعي اين افراد است، تحصيلات بالاتر براي خانم‌ها سبب مي‌شود، که زمان ازدواج و به تبع آن فرزندآوري با تأخير انجام ‌شود.

امين با بيان اين‌که مخالفتي با ادامه تحصيل خانم وجود ندارد٬ افزود:‌ اين وضعيت براي آقايان تحصيلکرده هم وجود دارد و مشغوليت به تحصيلات عالي سبب مي‌شود که ديرتر وارد بازار کار شده و در نتيجه ديرتر به تشکيل خانواده اقدام کنند.

مشاغل پرمسئوليت وقتي براي فرزند باقي نمي‌گذارد
وي افزود: کساني که تحصيلات عالي دارند به تبع آن صاحب مشاغلي با مسئوليت‌هاي بيشتر مي‌شوند در نتيجه بيشترين زمان خود را صرف کار کرده و درجه و نوع مشاغل سبب مي‌شود وقتي براي فرزند وجود نداشته باشند.

امين با اشاره به سبک تفريحات افراد مرفه گفت: کساني که در سطح بالايي از درجه رفاهي و اجتماعي قرار گرفته‌اند به دليل شرايط فرهنگي که در آن رشد و زندگي کرده‌اند، سبک تفريحات متفاوتي نسبت به ديگر گروه‌هاي اجتماعي دارند و سبک گذران اوقات فراغت به اين افراد اجازه نمي‌دهد که خود را درگير مسئله فرزندپروري کنند.

اين کارشناس ارشد روانشناسي در ادامه اذعان داشت: بعضا قشر مرفه و تحصيلکرده اعتقاد و سبک برخوردي متفاوتي با مسئله ازدواج، همسرداري و فرزندآوري دارند و معتقدند که بايد به يک شناخت کامل دست يابند تا آمادگي فرزندداري را داشته باشند.

فرزند کمتر را مساوي با آرامش بيشتر مي‌دانند
امين درباره نوع تفکرات و اعتقادات اين افراد تصريح کرد: اين گروه از افراد جامعه داشتن زندگي راحت‌تر و آسان‌تر را در اولويت قرا مي‌دهند و فرزند کمتر را مساوي با آرامش بيشتر، مخارج کمتر، وقت آزادتر و مسئوليت کمتر مي‌دانند.

فرزند کمتر نشانه تربيت بهتر نيست
اين کارشناس ارشد روانشناسي با اشاره به تفکر نادرست ارتباط بين تعدد فرزند و نوع تربيت گفت: از طرفي يک اعتقاد اشتباه در اين دوران شکل گرفته با اين عنوان که فرزند کمتر تربيت بهتري را خواهد داشت، اين تفکر جاي خود را باز کرده و ماندگار شده است.

امين ادامه داد: در حالي که خانواده‌هاي پرجمعيتي هستند که فرزنداني تحصيلکرده و مقبول به اجتماع تحويل داده‌اند و از طرفي هم خانواده‌هاي تک‌فرزندي داريم که فرزندشان به آن معيارها و سطوحي که شايسته است نرسيده‌ است در نتيجه اين تفکر درست نبوده و نوع عملکرد والدين مطرح است.

قشر مرفه قدرت تقسيم محبت را ندارند
وي با اشاره به ويژگي‌هاي شخصيتي بعضي افراد اين طبقه اجتماعي در تقسيم محبت گفت: بعضي از افراد ميزان محبت خود را مي‌سنجند و آن را محدود به همسر يا يک فرزند مي‌کنند در حالي که ميزان محبت سنجش ندارد و دريايي از محبت را خداوند در انسان به وديعه گذاشته و هر چه از آن خرج شود جوشش بيشتري مي‌يابد و پايان‌پذير نخواهد بود.

ويژگي نازپروردگي اعتماد به نفس را پايين مي‌آورد
اين کارشناس ارشد روانشناسي با اشاره به نازپرورده بودن کساني که در خانواده‌هاي مرفه زندگي مي‌کنند، گفت: ويژگي نازپروردگي سبب مي‌شود که اعتماد به‌ نفس پاييني در برابر مسئوليت و تربيت فرزند وجود داشته باشد، همچنين اين افراد معمولا خودمرکزبيني دارند و از خودگذشته نيستند و بهترين‌ها را براي خود مي‌خواهند.

امين گفت: تنها راهکار فرهنگ‌سازي است با قانون نمي‌توانيم در اين مبحث داخل شويم بايد هوشيار باشيم که معناي خانواده ايراني اسلامي دستخوش فرهنگ وارداتي و غربي نشود و با تبليغات و آموزش‌هاي لازم مي‌توانيم افراد را به اين باور برسانيم که يک خانواده با داشتن فرزندان بيشتر به شادي و آرامش واقعي دست خواهد يافت.

انتهاي پيام/خ
 
 
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg