يم ملي کشتي فرنگي در حالي گام به رقابتهاي جهاني لاسوگاس ميگذارد که بدون شک کار سختي براي دفاع از عنوان قهرماني سال گذشته خواهد داشت.
به گزارش هفت چشمه به نقل از فارس، باز هم ميداني ديگر و در انتظار افتخارآفريني ديگر... رقابتهاي کشتي قهرماني 2015 جهان در حالي از ساعت 21 شب دوشنبه 16 شهريورماه در لاسوگاس نواداي آمريکا آغاز ميشود که تمام کشورهاي مدعي با برترين کشتيگيرانشان گام به اين ميدان حساس و بزرگ گذاشتهاند. حساسيت و اهميت اين رقابتها زماني دوچندان ميشود که قرار است سهميه حضور در بازيهاي المپيک هم، به عنوان فاز اول، در آن توزيع شود. چه بسا تيمهايي که بتوانند کار کسب سهميه را در آمريکا يکسره کنند کار راحتتري براي حضوري موفق در المپيک خواهند داشت و با خيالي آسودهتر براي درخشش در اين ميدان آماده خواهند شد.
تيم کشتي فرنگي ايران با 3 تغيير نسبت به سال گذشته گام به اين رقابتها مي گذارد که تغييري حدودا 36 درصدي نسبت به مسابقات جهاني ازبکستان که ايران براي نخستين بار موفق به کسب عنوان قهرماني در جهان شد است. مهدي زيدوند و يوسف قادريان براي نخستين بار حضور در چنين مسابقاتي را تجربه ميکنند. از طرفي مهدي علياري که تجربه حضور در مسابقات جهاني 2013 البته در وزن 98 کيلورگم را دارد که در آن مسابقات به عنواني بهتر از پنجمي دست نيافت.
نکته مهم حضور 2 طلايي از 3 طلايي المپيک لندن در ترکيب تيم ملي کشتي فرنگي است که ميتواند وزنه سنگيني براي اعضاي تيم باشد.

در زير نگاهي اجمالي به مدعيان اوزان هشتگانه خواهيم داشت و شانس نمايندگان کشورمان را در مصاف با حريفان ارزيابي خواهيم کرد:
* 59 کيلوگرم: مدعيان در کمين سوريان
پرافتخارترين کشتيگير تاريخ کشتي ايران روزهاي حساسي را پشت سرميگذارد؛ چرا که در صورت کسب مدال زريني ديگر، دست نيافتيتر از قبل خواهد شد. ژنرال هفت ستاره آسمان کشتي ايران، اما خود به خوبي ميداند که تکرار اين طلا کاري بس سختتر از قبل خواهد بود چرا تمام حريفان پيش از هر چيزي براي شکست او گام به ميدان خواهند گذاشت، اما تجربه سوريان ميتواند عامل برتري روحي و رواني اين کشتيگير در مصاف با رقبايش باشد.
البته حميد سوريان در دو ميدان خارجي (پتروف و پيتلاسينسکي) که بعد از مسابقات جهاني سال گذشته و پيش از مسابقات امسال روي تشک رفت عملکردي نااميدکننده از خود بر جاي گذاشت تا علاقمندانش دچار ترديد شوند، اما حميد نشان داده است که در مواقع حساس چگونه گليم خود را از آب بيرون خواهد کشيد.
حميد سوريان که در تعقيب کارولين افسانهاي دومين مرد پرافتخار تاريخ کشتي فرنگي جهان است در آخرين ردهبندي اعلام شده توسط اتحاديه جهاني کشتي در رده دوازدهم جاي دارد در صورتيکه بدون شک اين جايگاه نميتواند جايگاه واقعي اين کشتيگير باشد. نکته جالب توجه در اين فهرست غيبت صدرنشين در لاسوگاس است؛ مينگيان سمينوف، نايب قهرمان سال گذشته و نفر سوم المپيک لندن است که در تصميمي عجيب از سوي سرمربي روسيه کنار گذاشته شد و ماريانيان، قهرمان بازيهاي اروپايي که در رده چهارم برترينهاي اين وزن قرار دارد، جايگزين وي شد، اين در حالي است که سمينوف در تورنمنت لهستان قهرمان شد، اما باز هم نتوانست نظر کوگياشويلي را جلب کند.
ايوو آنگلوف بلغاري، قهرمان سال 2013 جهان، که مقابل سوريان در جام نيکولا پتروف به پيروزي رسيد در رده دوم اين وزن قرار دارد. پشت سر آنگلوف، شايد خطرناکترين حريف سوريان حضور دارد، المرات تاسمرادوف ازبکستاني که در سالهاي اخير همواره يکي از سکوهاي قهرماني را در اختيار داشته است. وي که مدالهاي برنز جهان در سالهاي 2013 و 2014 را در اختيار دارد، بدون شک يک رقيب مهم و جدي براي سوريان خواهد بود. کشتيگيري که در جهاني سال گذشته براي سوريان مشکلساز شد و حميد با زرنگي از سد او گذشت.
نفر پنجم رده بندي آلمان مختاروف از آذربايجان است که در کشورش نفر سوم آسيا شده است، اما قرار است در اين وزن روشن بايراموف کهنهکار و داراي نقره المپيکهاي 2008 و 2012 و مدالهاي طلا، نقره و برنز جهان، نماينده آذريها باشد.
يون ول چون، قهرمان 2013 جهان از کرهشمالي ميتواند از ديگر مدعيان اين وزن باشد. سوسلان داوروف از بلاروس و طارق بلماندي از فرانسه نفرات دوم و سوم اروپا و ويکتور سيوبانوي مولداويايي نفر اول يورو زير 23 سال در لهستان از کشتي گيراني شاخصي هستند که در رنک زير 10 حضور دارند.
سوريان کاري بسيار سخت براي کسب مدال در آمريکا خواهد داشت، اما قطعا اين رقباي او هستند که از بايد از او هراس داشته باشند؛ هر چند که عدهاي اعتقاد دارند شايد سوريان در لاسوگاس روي تشک نرود و اين حاجيپور باشد که نماينده ايران در وزن اول لقب بگيرد، اما بايد منتظر ماند و ديد تا در روز وزنکشي چه اتفاقي خواهد افتاد، اما در هر صورت به نظر ميرسد حميد سوريان، المرات تاسمورادوف و روشن بايراموف مثلث قهرماني اين وزن را تشکيل دهند.

* 66 کيلوگرم: زيدوند و چالشهاي پيش رو
بعد از اتفاقاتي که براي اميد نوروزي در انتخابي تيم ملي که منجر به کنار گذاشتهشدنش از تيم انجاميد، رخ داد؛ ميدان به جواني بنام مهدي زيدوند رسيده است، کشتيگيري که مدال برنز جوانان جهان را در کارنامه دارد و ميخواهد شايستگيهايش را در بزرگسالان هم نشان دهد، اما به خوبي ميداند که راه سختي پيش رو خواهد داشت.
حريف زيدوند قبل از هر کسي خودش است؛ او اگر بتواند براحتي سر وزن برسد و از نظر روحي و رواني خودش را آماده و مهياي حضور در اين ميدان کند دست خالي نخواهد ماند هرچند که رقيباني بس باتجربه و تا بن دندان مسلح در اين ميدان خواهد داشت.
بر اساس آخرين ردهبندي اتحاديه جهاني کشتي مهدي زيدوند حتي در ميان 20 کشتيگير برتر اين وزن هم نيست، اما اين دليلي بر شانس کم اين کشتيگير براي کسب سهميه و رفتن روي يکي از سکوهاي سه گانه قهرماني نيست. در اين سالها همواره اميد نوروزي ايران را در وزن دوم صاحب مدال کرده است و امسال هم همه اميدها به زيدوند است تا دستاورد اميد را حفظ کند.
صدر اين وزن همچنان در اختيار داوور استفانک صربستاني است که در فينال جهاني سال قبل البته به لطف داوران اميد نوروزي را شکست داد. البته از ميزان آمادگي اين صرب مشکوک که هموطن رئيس اتحاديه جهاني نيز هست، اطلاع دقيقي در دست نيست چرا که به غير از يک تورنمنت داخلي صربستان در ميدان ديگري مشاهده نشده است، اما به لاس وگاس رفته تا از جايگاهش دفاع کند، اما شايد ديگر نتواند.
تاماش لورينچ کهنهکار شايد مدعي اصلي اين وزن باشد. او که در اين سالها همواره در جمع مدعيان حضور داشته و دست خالي نمانده است ميخواهد آخرين سالهاي قهرمانياش را با کارنامهاي درخشانتر به پايان برساند. ضلع ديگر اين مثلث در اختيار ريو هان سو کشتيگير نام آشناي کرهاي است که با قهرماني در آسيا به رده سوم رسيد و بدون شک قهرمان سال 2013 جهان در لاسوگاس حرفهاي زيادي براي گفتن خواهد داشت.
روسها هم براي وزن دوم فرنگي خود آرتم سورکوف قهرمان بازيهاي اروپايي را برگزيدهاند که پيش از اين مسابقات کارنامه چندان درخشاني ندارد. فرانک استابلر آلماني و دارنده برنز 2013 جهان و برنز بازيهاي اروپايي و نفر پنجم المپيک 2012 به همراه ميگران آروتونيان ارمنستاني، دارنده مدال نقره بازيهاي اروپايي، حسن علييف آذربايجاني و استفان لواي اسلواک که هر دو در بازيهاي اروپايي سوم شدند و ريواز لاشخي گرج از مدعيان ديگر اين وزن هستند که زيدوند براي عبور از سد آنها نياز به انگيزهاي مثال زدني دارد.
* 71 کيلوگرم: کار سخت بيابانگرد براي رسيدن به طلا
سرانجام پس از سالها ناکامي و ديده نشدن افشين بيابانگرد درخشانترين دوران ورزشياش در سال گذشته تجربه کرد و با کسب مدال برنز مسابقات جهاني و بازيهاي آسيايي خودي نشان داد تا امروز در اوج پختگي کمک حال وزن سوم کشتي فرنگي باشد.
صدر جدول آخرين رنکينگ برترينهاي اين وزن در اختيار رسول چونايف آذربايجاني، قهرمان بازيهاي اروپايي است و به نظر ميرسد شانس اصلي مدال طلاي اين وزن هم خود اين آذري خوش تکنيک باشد. چونايف در بازيهاي اروپايي که در کشورش برگزار شد در فينال بالينت کورپاسي مجارستاني را شکست داد و اول شد. کورپاسي هم در يک سال گذشته کشتيگير با کيفيتي نشان داده، اما فراز و نشيبهايش اجازه نداده تا به عنوان يک مدعي شش دانگ مطرح باشد
آدام کوراک روس، مينديا تسولوکيدزه گرج، يونس اوزل ترک، روسلان تسارف قرقيز و جونگ هي جيون کرهاي هم از ديگر نفرات شاخصي هستند که به ميدان لاس وگاس خواهند آمد. با توجه به غير المپيکي بودن اين وزن شايد حساسيتها در آن کمتر از اوزان ديگر باش.
افشين بيابانگرد که با قرار گرفتن در آخرين رنکينگ اعلام شده فدراسيون جهاني، خود را در رده دوم ميبيند کار سختي براي دفاع از اين جايگاه خواهد داشت و با اندکي زيرکي و البته خوش شانسي، ميتواند صياد نخستين طلاي تاريخ دوران قهرمانياش باشد.

* 75 کيلوگرم: جدال تمام عيار جنگجوها
جمع مدعيان در اين وزن جمع است و به نظر ميرسد زيباترين کشتيها را بايد در اين وزن جستجو کرد؛ جدال تمام عيار جنگجوها. همه هستند و به نظر ميرسد مدعياي در لاس وگاس غيبت داشته باشد. سعيد عبدولي که در آخرين ردهبندي اعلام شده جايي در بين برترينهاي وزن خود ندارد تنها براي صيد طلا به ميدان خواهد رفت،البته اگر اينبار داوران اجازه دهند.
به نظر ميرسد سعيد پيش از هر حريفي بايد با داوران بجنگد و شايد هم در شيوه مبارزهاي که با حريفان اتخاذ ميکند تجديد نظر کند چرا که او ميخواهد حريف را در همان ثانيههاي ابتدايي به رختکن بفرستد، اما نميداند که خيليها دوست دارند بازي ادامه داشته باشد تا شايد بتوانند تقلبي در آن کنند. بعد از جنجالهاي سعيد و حتي اثبات محق بودن او، حالا ديگر داوران روي عبدولي حسابي حساس شدهاند و او بايد با کم کردن اين حساسيت پله پله براي صيد طلا تلاش کند؛ مدالي که بدون شک در اين سالها بيش از هر کسي شايستگياش را داشته اشت.
عبدولي بمب انگيزه است و حالا از هر زمان ديگري آمادهتر به نظر ميرسد، اما مبارزه اين شير را در ميدان جهاني بايد به نظاره نشست.
صدر اين وزن در اختيار کيم هيون وو کرهاي، نفر اول المپيک لندن و قهرمان 2013 جهان و بازيهاي آسيايي است، اما آرسن جولفالاکيان ارمنستاني قهرمان 2014 جهان به نظر بهترين کشتيگير حال حاضر اين وزن تلقي ميشود که در مکان دوم رده بندي قرار دارد. بدون شک شاخصترين کشتيگير اين وزن کسي نيست به غير از جولفالاکيان ارمنستاني که در 5 سال اخير 5 مدال جهاني را به جيب زده است از نقره و برنز گرفته تا طلاي که سال قبل به چنگ آورد. وي يکي از بادوام ترين و کماشتباهترين کشتيگيران سالهاي اخير کشتي فرنگي بوده است. آرسن در استانبول 2011 و بوداپست 2013 برنز و در المپيک لندن 2012 و مسکو 2010 نقره گرفته بود و سرانجام رنگ طلايش را تاشکند 2014 بدست آورد.
تصميم عجيب در اين وزن توسط کوگياشويلي رقم خورد. وي با کنار گذاشتن چنگيز لابازانوف با انگيزه و تازه نفس به دليل کسب مدال برنز بازيهاي اروپايي، رومن ولاسوف کهنهکار را جايگزينش کرده است. ولاسوف با اينکه در انتخابي تيم ملي روسيه شرکت نداشت با سومي لابازانوف در بازيهاي اروپايي شانس دوبارهاي براي حضور در پيکارهاي جهاني يافت؛ ولاسوف در رنکينگ نفر سوم است.
نفر چهارم اين رنکينگ الوين مورسعلييف پديده آذريهاست که در نخستين دوره بازيهاي اروپايي مقابل لابازانوف در نيمه نهايي پيروز شد و در نهايت قهرمان شد. ويکتور نمس، نايب قهرمان بازيهاي اروپايي که فينال را به مورسعلييف باخته در مکان پنجم است. ديميتري پيشکوف اوکرايني برنده برنز بازيهاي اروپايي و زورابي داتوناشويلي از گرجستان هم از حريفان سرسختي خواهند بود که بدون شک براي مدال به لاسوگاس خواهند رفت.
عبدولي براي تکرار طلايي ديگر البته در وزني بالاتر فرصتي از اين بهتر نخواهد داشت تا با تمام توان از همين حالا مدعي مدال المپيک باشد. سعيد بمب انگيزه و غيرت است و با کشتيهاي مثالزدنياش تمام حريفان را از دم تيغ خواهد گذراند، اگر روز روزش باشد.
کشتي گيران ايراني که در 5 سال گذشته در اين وزن روي تشک رفتند حتي توانايي کسب يک امتياز را هم براي تيم ايران نداشتند و آخرين بار اين فرشاد عليزاده بود که در مسابقات جهاني 2009 هرنينگ دانمارک يک مدال برنز گرفت و از آن پس، ديگر نمايندگان کشورمان دست خالي از مسابقات جهاني برگشتند، اما اين بار به نظر ميرسد داستان متفاوت است و شاهد چهرهاي جديد از عبدولي در مبارزات جهاني خواهيم بود.
* 80 کيلوگرم: قادريان شگفتيساز ميشود؟
يکي ديگر از کشتيگيراني که نخستين تجربه خود در رده سني بزرگسالان را در مسابقات جهاني تجربه ميکند يوسف قادريان است. کشتي گيري که نه تنها با قهرماني مقتدرانه در انتخابي تيم ملي بلکه با قهرماني در آسيا خود را يکه تاز اين وزن کرد. شايد بزرگترين حسن قادريان خونسردي و آرامشي باشد که در اين کشتيگير کار جوان و با انگيزه وجود دارد. درست است که وي براي نخستين بار حضور روي تشک جهاني بزرگسالان را تجربه ميکند، اما نميتوان او را کم شانس قلمداد کرد چرا که از پتانسيل لازم براي رفتن روس سکوي جهاني برخوردار است پيشبيني مدال براي او دور از ذهن نيست، اما همانطور که خودش پيش از اعزام به مسابقات گفته است بايد پيش از هر چيزي خودش را از نظر ذهني آماده رقابت با حريفان کند و در اينصورت نيمي از راه کسب مدال را پيموده است.
قادريان حريفان طراز اولي در اين راه دارد که کار را برايش سخت و سنگين ميکنند که در صدرشان يوگني ساليف روس است. اين روس جوان که در بازيهاي اروپايي قهرمان شد بهترين کشتيگير حال حاضر اين وزن بر مبناي رنکينگ اتحاديه جهاني کشتي است. در رده دوم اين رده بندي رفيق حسيناف آذربايجاني جاي گرفته است که در فينال يورو شکست خورد. در کنار اين دو نفر سلجوق جبي ترکيهاي نيز ميتواند مدعي باشد.
پيتر باسکي از مجارستان که در رنکينگ سوم است همواره در بين خوبهاست و رقيب سختگيري به حساب ميآيد. دانيل آلکساندروف، ويکتور ساسونوفسکي بلاروس و لاشا گوبادزه گرج از ديگر مدعيان اين وزن هستند. يوسف در حال حاضر در جايگاه نهمي وزن 80 کيلوگرم است، اما بدون شک جايگاهش بالاتر از اينهاست.
* 85 کيلوگرم: حبيب و طلسم 6 ساله!
نمايش پيروزمندانه حبيبالله اخلاقي در جام نيکولا پتروف باعث شد تا با وجود انتقال به وزني بالاتر در فرمي آمادهتر باشد و حتي در آخرين رنکينگ برترينهاي جهان در جايگاه سوم بايستد. حبيب از سال 2009 به اين سو که برنز جهان را گرفت در اين 6 سال نويدي به غير از ناکامي نداد، اما حالا عزمش را براي جبران مافات اين شش ساله جزم کرده است تا با طلسم شکني در لاسوگاس پاياني خوش بر دوران قهرمانياش باشد.
همانطور که خود اخلاقي هم گفته است اين آخرين مسابقات جهاني است که در آن حضور خواهد داشت و شايد اگر نتواند در اين مسابقات توفيقي کسب کند ديگر مجال حضور در دومين المپيک عمرش را براي کسب مدال نداشته باشد، اما در صورت کسب نتيجه بدون شک شايسته اعتمادي دوباره خواهد بود. تجربه بالاي اخلاقي بزرگترين سلاحش در مبارزه با حريفان است، اگر بتواند به خوبي از آن استفاده کند و اسير استرس نشود. حبيب اگر بتواند شمهاي از آنچه در بازيهاي آسيايي به نمايش گذاشت روي تشک پياده کند هر چند اين ميدان با آن ميدان قابل قياس نيست، اما کسب سهميه و مهمتر از هر چيزي براي اخلاقي تکرار مدال 6 سال پيش دور از دسترس نخواهد بود.
اما اينجا هم رقيب اصلي حبيب يک روس خطرناک است که بتازگي قهرماني در بازيهاي اروپايي را تجربه کرده است. داويد چاکوتادزه که در جام جهاني تهران نيز حضور داشت با قهرماني در نخستين دوره بازيهاي اروپايي به رده نخست جدول برترينهاي وزن 85 کيلوگرم آمد و صدرنشين شد. نحوه مبارز ه او شباهت زيادي به اخلاقي دارد و جنگ ميان آنها زيبا خواهد شد.
نفر دوم رنکينگ ژان بلنيوک سياه پوست است که سالهاست به تابعيت اوکراينيها در آمده و مدالهاي خوبي هم گرفته است. او فينال بازيهاي اروپايي را در باکو به چاکوتادزه باخت، اما هنوز هم رقيبي جدي براي مدعيان است مانند ملونين نومونوي، قهرمان فرانسوي سال گذشته جهان که در لاسوگاس براي هر حريفي مشکلساز خواهد شد.
رامسين عزيز سير آلماني و متهان باشار ترک نفرات پنجم و ششم رنکينگ در کنار ماکسيم مانوکيان ارمنستاني و سامان طهماسبي ايراني الاصل از ديگر مدعيان اصلي اين وزن در لاس وگاس خواهد بود. طهماسبي که نايب قهرمان جهان در سال گذشته را به همراه 3 مدال جهاني ديگر يدک ميکشد در بازي هاي اروپايي نکام محض بود، اما خيرآبادي نتوانست از کنار تجربه بالاي اين کشتيگير قلدر بگذرد و سامان را به عنوان گزينه اول خود راهي آمريکا کرد تا شاهد رقابتي جذاب و ديدني بين مدعيان اين وزن باشم.
در ميان آسياييها هم رستم آساکالوف ازبک کشتيگيري که با مصدوم کردن داود عابدينزاده در دوحه قهرمان آسيا شد و نورسلطان تورسينوف قزاقستاني که دوم شد نزديکترين رقباي اخلاقي ميتوانند باشند.

* 98 کيلوگرم: رضايي در انديشه عبور از آلکسانيان
به نظر ميرسد از همين حالا بايد رقابت اصلي را بين آرتور آلکسانيان قهرمان ارمني سال گذشته جهان و قاسم رضايي قهرمان المپيک لندن دانست و از طرفي اسلام ماگومدوف روس که در رده دوم آخرين رنکينگ اتحاديه جهاني قرار دارد در کنار چنگ ايلديم کشتيگير کهنهکار ترک نيز ميتوانند براي اين دو خطرساز شوند.
آلکسانيان که در جهاني سال گذشته انتقام شکست در المپيک لندن را از رضايي گرفته بود حالا کار سختي با وجود قاسم آماده براي دفاع از عنوان قهرماني سال قبل خود خواهد داشت چرا که حالا اين رضايي است که ميخواهد زهر چشمي از اين ارمني کارکشته پيش از بازيهاي المپيک بگيرد. رضايي که به گفته خودش حتي شرايطي به مراتب بهتر از المپيک لندن دارد با روحيهاي مضاعف بسان شيري زخمي گاه در ميدان لاسوگاس خواهد گذاشت و به اذعان بسياري از کارشناسان از شانسهاي مسلم کسب مدال طلا در آمريکا خواهد بود.
اسلام ماگومدوف که تا يک سال پيش خيلي جدي گرفته نميشد و کشتيگير شناخته شدهاي نبود در اين مدت رشد فوق العادهاي داشته و در نخستين دوره بازيهاي اروپايي هم قهرمان شد تا خط و نشاني جدي براي مدعيان اين وزن از جمله رضايي و آلکسانيان بکشد، اما قاسم رضاي به خوبي راه و رسم شکست دادن روسها را بلد است و اميد داريم در اين ميدان هم مانند گذشته به پيروزي برسد. البته روسها او را در کنار داويد چاکوتادزه بهترين کشتيگيران خود ميدانند.
چنگ ايلدم هم که از سال 2011 همواره از مدعيان بوده است، هيچگاه نتوانسته است از اقتدار لازم براي رفتن روي سکوي قهرماني برخوردار باشد، اما همواره به عنواني تهديدي جدي براي رقبا محسوب ميشده است. ديميتري تيموچنکوي اوکرايني که در فينال يورو 2015 به ماگومدوف باخت در کنار اورخان نورايف، قهرمان جوانان جهان 2014 و اليور هاسلر آلماني نايب قهرمان جوانان جهان از ديگر خوبهاي اين وزن هستند که در لاس وگاس از کشتيگيران خطرناک محسوب ميشوند. بالاژ کيس مجاري و آردو آروسار استونيايي و چند چهره آسيايي نظير دي ژايو چيني هم مي توانند سطح رقابتها را بالا ببرند.
هر چند قاسم رضايي در رده سوم آخرين ردهبندي اين وزن قرار گرفته است، اما بدون شک مدعي اصلي قهرماني در لاسوگاس خواهد بود.
* 130 کيلوگرم: نبرد غولها در صحراي نوادا
حضور بلال ماخوف که سال قبل در تاشکند برنز گرفت در کنار ميجان لوپز، غول کوبايي و رضا کايالپ سنگينوزن عنواندار ترکيهاي نويد رقابتي جذاب را در اين وزن ميدهد؛ تا شاهد نبردي جذاب بين غولها در صحراي نوادا لاسوگاس باشم.
بدون شک ماخوف سرشناسترين چهره روسها در لاسوگاس است و از آنجا که روسها از گذشته حساسيت ويژهاي روي مدالهاي سنگين وزن داشتهاند سرمايهگذاري ويژهاي روي اين کشتيگير کردهاند به طوريکه حتي در تصميمي عجيب با کنار گذاشتن گاتسالوف کهنهکار قرار است ماخوف در کشتي آزاد هم روي تشک برود تصميمي که تعجب خانواده جهاني کشتي را در پي داشت. اين روس کشتي بلد که پس از 4 مدال جهان و المپيک در کشتي آزاد، حالا در کشتي فرنگي هم به دنبال تکرار مدالهايش است، سيري ناپذير نشان ميدهد و رقيبي جدي براي تمام مدعيان خواهد بود.
اما مانند روند سالهاي اخير همچنان ميجان لوپز کوبايي به عنوان بخت نخست قهرماني در آمريکا محسوب ميشود هر چند که اين کشتيگير 33 ساله ديگر پا به سن گذاشته است و بايد در انديشه بازنشستگي باشد، اما در آستانه 34 سالگي همچنان سيريناپذير نشان ميدهد و به نظر ميرسد روياي کسب سومين مدال المپيک را در سر ميپروراند و حاضر نيست به اين راحتيها تشک را ترک کند و ميدان را به جوانترها بدهد.
در کنار اين دو کشتيگير، رضا کايالپ ترکيهاي که در سالهاي اخير همواره روي سکوي قهرماني حضور داشته است حريف آساني نخواهد بود و يقه هر مدعي را خواهد گرفت و بدون شک اين سه کشتيگير اضلاع اصلي مثلث قهرماني را تشکيل خواهند داد.
ماگنوس يورن سوئدي در کنار هيکي نابي استونيايي در کنار نورماخان تينالييف قزاق از ديگر کشتيگيراني هستند که در صورت خوش شانسي و قرار نگرفتن در گروه اين سه کشتيگير ميتوانند به کسب مدال اميدوار باشند و در غير اينصورت بايد تنها روياي کسب سهميه المپيک را در سر بپرورانند. البته از کنار نام صباح شريعتي کشتيگير ايرانيالاصل تيم آذربايجان هم نبايد به راحتي گذشت، کشتيگيري که در مسابقات اخير بسيار با کيفيت نشان داده و با نايب قهرماني در بازيهاي اروپايي و حتي با غلبه بر بزرگاني همچون هيکي نابي و کاجايا گرجستاني در قوارههاي يک مدعي تازه مطرح شده است.
اما نماينده ايران در سنگينوزن در غياب بشير باباجانزاده کارکشته، کسي نيست به جز مهدي علياري؛ کشتيگيري که نخستين حضور خود در سنگينوزن را در ميداني رسمي تجربه ميکند و شايد کمتجربهترين کشتيگير اين وزن محسوب شود، اما در برهوت کشتيگير سنگينوزن توانست گوي سبقت را از رقبا بربايد و دوبنده تيم ملي را به چنگ آورد. موضوعي که با ريسک بالايي از سوي کادرفني همراه خواهد بود، اما به گفته آنها سرمايهگذاري اصلي روي علياري براي موفقيت در المپيک است. عدهاي معتقدند که علياري به دليل وزن کمتر در مقايسه با حريفان از چالاکي بيشتري براي مقابل با رقبا برخوردار است و اين از مزاياي اوست، اما وزن کم او نيز ميتواند باعث عدم توانايي اين کشتيگير براي مقابله با حريفان در قوس کردنها و پيشاندازها باشد؛ چه بسا در تمرينات تيم ملي تمرين علياري با کشتيگيراني نظير قاسمي منجزي به خوبي گوياي اين ضعف بود، اما در هر صورت اميدواريم که اين ريسک جواب داده و اين کشتيگير که عنوان پنجمي جهان در سال 2013 البته در وزن 96 کيلوگرم را در کارنامه دارد با حداقل کسب سهميه المپيک گامي براي کمک به کشتي فرنگي بردارد.
انتهاي پيام/ک