کد مطلب: 171055
گزارش فارس از عملکرد تيم ملي شيرجه در رقابت‌هاي قهرماني آسيا
شيرجه تاريخي پس از 6 دهه/ برق مدال در پهنه آفتاب تابان
تیم ملی شیرجه ایران با کسب مقام سومی در مسابقات قهرمانی آسیا تاریخ ساز شد.
تاریخ انتشار : 1395/09/01 13:10:08
نمایش : 1795
تيم ملي شيرجه ايران با کسب مقام سومي در مسابقات قهرماني آسيا تاريخ ساز شد.













 

به گزارش  هفت چشمه به نقل از فارس، هرچند که شيرجه در بين ساير رشته‌هاي پر زرق و برق مظلوم واقع شده است، اما مسئولان فدراسيون در سال هاي اخير با وجود همه کمبودها و مشکلات تمام تلاش خود را براي تعالي و به اوج رساندن آن به کار گرفته‌اند و برنامه‌هاي مدوني را ترتيب داده‌اند.

مهمترين مشکلي که اهالي شيرجه از قديم تا همين امروز با آن دست و پنجه نرم مي‌کنند، کمبود زيرساخت، امکانات و تخته‌هاي دايو بوده است که همچنان کم و بيش با آن مبارزه مي‌کنند. با تمام اين مشکلات، ظاهراً فدراسيون شنا و شيرجه و واترپلو به آرامشي رسيده است تا ورزشکاران اين رشته‌ها بتوانند در رقابت‌هاي مختلف موفقيت کسب کنند.

با اين وجود استارت جدي تيم ملي شيرجه براي کسب مدال در آسيا بعد از تعطيلات عيد فطر تمرينات داخل آب شيرجه‌روها آغاز شد تا ملي‌پوشان بتوانند به اهداف خود در مسابقات پيش‌رو که مهمترين آن رقابت‌هاي قهرماني آسيا است برسند. 21 شيرجه‌رو را از سراسر کشور به اردو دعوت شدند و هدف اصلي از تعداد بالاي نفرات دعوت شده، آماده‌سازي جوان‌ترها در کنار بزرگسالان بود تا مسئولان بتوانند آرام آرام جوان‌سازي در تيم ‌ملي را انجام دهند.

در سطح کشور 200 شيرجه‌رو هستند که در مسابقات قهرماني کشور و جشنواره‌ها شرکت مي‌کنند، انتخاب 21 نفر از بين 200 نفر کار بسيار سختي نبود. بر اساس محاسبه امتيازات شيرجه‌روها در مسابقات و نفراتي که شرايط بهتري داشتند با پراکندگي نسبي در کل کشور گزينش شدند.

درمورد شيرجه‌روهايي که به اردوي تيم ملي آمدند هم بايد گفت که پراکندگي استاني آنها جالب توجه بود؛ تيم ايران از شرق، غرب،شمال و جنوب کشور نماينده داشت که از جمع آنها برترين‌ها انتخاب شدند. 4 شيرجه‌رو از استان آذربايجان شرقي، 7 شيرجه‌رو از استان تهران، 2 شيرجه‌رو از استان مرکزي، 3 شيرجه‌رو از استان فارس، 3 شيرجه‌رو از استان کرمانشاه، يک شيرجه‌رو از استان خراسان رضوي و يک نفر از گيلان را به اردو دعوت شدند و در پايان مسابقات انتخابي 6 شيرجه‌رو در اردو باقي ماندند. بسياري از شيرجه‌روهاي ايران در شهرستان‌ها و به دور از امکانات، تمرينات خود را پيگيري مي‌کردند. صحبت اين است که اگر اين استعدادها توانسته‌اند در آن شرايط رشد کنند، قطعاً با امکانات و اردوهاي منسجم، پيشرفت آن‌ها در مدت کوتاه بسيار محسوس خواهد بود که همينگونه هم شد.

مسئولان شيرجه مي گويند که رضواني رئيس فدراسيون از کميته‌ها، مخصوصا کميته‌ شيرجه درخواست کرده پشتوانه‌سازي و جوان‌سازي تيم ‌ملي را در برنامه داشته باشند تا اگر زماني که قهرمانان به جرگه مربيگري پيوستند براي آنها جايگزين داشته باشند. با اين توضيحات تصميم بر اين شده که اگر استعدادي کشف شود که بتواند پله‌هاي ترقي را سريع طي کند و جايگزيني براي بزرگسالان باشد، حتما در اردوها باقي بماند حتي اگر به مسابقات اعزام نشود.

به هر حال مسابقات انتخابي هم برگزار شد و در نهايت شهنام نظرپور، مجتبي ولي‌پور، علي شکول و محمدحامد بزمي عضو تيم ملي بزرگسالان ايران شدند. با تصميم کميته فني شيرجه مسعود وکيلي و محمد دوام دو ورزشکار جوان استان‌هاي کرمانشاه و تهران هم به منظور پشتوانه‌ سازي به صورت مقطعي بزرگسالان کشور را همراهي کردند.

تيم ملي ايران خود را براي حضور در رقابت‌هاي قهرماني آسيا آماده کرد؛ مسابقات بزرگي که بهترين‌هاي آسيا مانند چين، ژاپن و کره‌جنوبي با تيم‌هاي اصلي خود حضور داشتند و ايران براي کسب نتيجه‌ قابل قبول تمرينات مستمر داشت.

همه مي‌دانستند پيش از هرچيزي بايد از تيم ملي شيرجه انتظارات به جا داشت؛ شيرجه ايران بيشتر از تمام رشته‌هاي ديگر پتانسيل توسعه و پيشرفت در بعد قهرماني دارد، اما متاسفانه در چند سال گذشته شيرجه با افتي مقطعي روبرو شد. اعزام به مسابقات و حتي اردوهاي شيرجه تا حدودي متوقف شده بودند. مشکلات فقدان ثبات مديريت در سال‌هاي اخير تاثير منفي خود را کاملا بر روي شيرجه گذاشته بود و حالا همه اميدوار بودند با حضور محسن رضواني در راس فدراسيون، شيرجه به روزهاي خوبش بازگردد که اين اتفاق تا حدود زيادي رخ داد.

در سال‌هاي بسيار دور شيرجه روهايي که شايد برخي از آنها نامشان به فراموشي سپرده شده‌، شيرجه‌هايي را انجام دادند که هيچکس قدرت و شهامت اجراي آنها را نداشت و اندک کساني در جهان برخي از آن حرکات را در آن زمان اجرا مي‌کردند. مهندس منوچهر فصيحي، خانم شهلا شهوندي، حميد خزاعي، تقي عسگري، يدالله باشت‌باوي، کورش خليلي، حسن لطفي، علي نکوئي و ميلاد خيبري و... از جمله شيرجه‌روهاي قديمي ايران هستند، اما حالا جوانان مستعدي آمده‌اند که مي‌توانند جايگزين خوبي براي پيشکسوتان اين رشته جذاب باشند. مجتبي ولي پور، شهنام نظرپور، شهباز شهنازي و مهدي آقارضايي هم از جمله جوانان مستعد اين رشته هستند که زير نظر يک مديريت واحد و مناسب مي‌توانند در ميدان‌هاي مختلف بين‌المللي براي ايران افتخار آفريني کنند. افقي که بعد از نقطه عطف رقابت هاي قهرماني آسيا در ژاپن در دسترس مي نمايد.

توکيو ميزبان شيرجه‌روهاي شايسته ايراني بود؛ تيم ملي شيرجه ايران با ترکيب شهنام نظرپور و مجتبي ولي پور به سرمربيگري قائم ميرابيان توانست در شيرجه هماهنگ سکوي 10 متر براي نخستين بار در تاريخ شيرجه کشورمان به مدال برنز مسابقات قهرماني آسيا دست پيدا کند. چين و ژاپن به ترتيب مقام اول و دوم را کسب کردند. همچنين در رقابت‌هاي شيرجه هماهنگ تخته 3 متر با کم لطفي داوران پس از چين، مالزي و ژاپن در رده چهارم قرارگرفت. تيم ايران تنها با 7 امتياز اختلاف نسبت به ژاپن چهارم شد.

هرچند که اين مدال نخستين مدال آسيايي شيرجه براي ايران نبود، اما به واقع مي‌توان گفت که مدالي تاريخي بود، چراکه پيش از اين حدود 6 دهه از کسب مدال آسيايي شيرجه براي ايران مي‌گذرد. به هر حال مجتبي ولي‌پور و شهنام نظر‌پور توانستند چراغ شيرجه ايران را در سرزمين آفتاب تابان روشن نگه‌دارند و بدرخشند.

ولي‌پور درمورد اين موفقيت اظهار داشت: سال‌ها زحمت کشيدم تا بتوانم به مدال مسابقات قهرماني آسيا دست پيدا کنم و خوشحالم از اينکه به اين مهم دست پيدا کردم. سطح مسابقات آسيايي بسيار بالا بود و تيم‌هاي خوبي در اين رقابت‌ها حضور داشتند، اما ما پس از 21 سال وقفه و حضور نداشتن در مسابقات قهرماني آسيا توانستيم به مدال برنز اين تورنمنت برسيم.

وي گفت: در طول اين مدت خيلي زحمت کشيديم و اذيت شديم، اما بازهم دست از تلاش برنداشتيم و با کمک قائم ميرابيان، سرمربي تيم ملي شيرجه توانستيم پس از چين و ژاپن روي سکوي آسيا بايستيم.

همچنين شهنام نظر‌پور هم در اين خصوص گفت: کسب عنوان سومي مسابقات شيرجه آن هم پس از گذشت بيست سال بسيار با ارزشمند بود و خوشحالم که توانستم به همراه مجتبي ولي‌پور براي ايران افتخار آفريني کنيم و مدال برنز مسابقات قهرماني آسياي توکيو 2016 را به دست آوريم.

وي تصريح کرد: ما در اين تورنمنت با رقباي سختي مثل چين، مالزي و ژاپن که از امتياز ميزباني اين دوره از مسابقات بهره‌مند بود رقابت کرديم و معتقدم که نه تنها ملي‌پوشان اين چند کشور بلکه ساير تيم هاي ملي شيرجه حاضر در اين رقابت‌ها بسيار قدرتمند و سرسخت بودند.

به هر حال شيرجه‌روهاي ايران و در راس آنها مجتبي ولي‌پور و شهنام نظرپور نشان دادند که مي‌توانند در رده‌هاي بالاي آسيايي و جهاني قرار بگيرند؛ به عنوان نمونه هنوز به ياد داريم که ولي‌پور تا آستانه المپيک لندن هم پيش رفت، اما نتوانست وارد اين ميدان بزرگ شود.

پس از رفع تقريبي مشکلاتي همچون کمبودي امکانات، حالا با برگزاري رقابت‌هاي ليگ شيرجه خانواده اين رشته به يکي از خواسته‌هاي ديرين خود رسيدند. مسئولان هم هدف از برگزاري ليگ شيرجه را ارتقا کيفي و کمي جايگاه شيرجه در کشورمان و حمايت مالي از داوران، مربيان و شيرجه روها کشور، عنوان کردند. برگزاري ليگ در بسط و گسترش شيرجه در کشور بسيار موثر است و خوشبختانه برگزاري اين پيکارها با استقبال خوب هيأت‌ها و تيم‌هاي شرکت کننده روبرو بوده است. اگر وزارت ورزش و فدراسيون شنا با سرمايه گذاري بيشتر در استان‌ها و با ايجاد امکانات سخت افزاري از اين رشته حمايت بيشتري بعمل آورند قطعاً شاهد توسعه کمي و کيفي شيرجه ايران در آينده‌اي نزديک خواهيم بود.

انتهاي پيام/ه

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg