به گزارش هفت چشمه به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ رسوايي هاي آل سعود تمامي ندارد پس از قتل فجيع «جمال خاشقچي» روزنامه نگار سرشناس عربستاني در کنسولگري اين کشور در استانبول ترکيه که به رسوايي بزرگ سال 2018 معروف شد، حالا در بدو ورود به سال 2019 رسوايي ديگري براي بن سلمان بوجود آمده است. شکنجه فعالان زن سعودي آنهم به طور بسيار خشن و سخيف از جمله مواردي بود که اين روزها اخبار آن در سطح جهاني منتشر شده است.
شکنجه فعالان زن عربستاني توسط نزديکان پادشاه سعودي
در همين رابطه، سازمان حقوق بشر "القسط" جزئيات شکنجه فعالان زن در بند رژيم سعودي را فاش کرد.
اين سازمان در اطلاعيهاي اعلام کرد که بازجويان سعودي از يکي از فعالان زن در حالي که عريان بوده است عکسبرداري کرده و اين عکسها را هنگام بازجويي در مقابل او بر روي ميز بازجويي قرار داده است و يکي از بازجويان از او پرسيده است که چه کسي بعد از بازداشت از تو حمايت خواهد کرد و آيا سازمانهاي حقوقي قادر خواهند بود که به تو کمک کنند؟
بر اساس اين اطلاعيه بازجويان سعودي به زنان زنداني شوک الکتريکي وصل کرده اند و اين در حالي است که علامتهايي دال بر شکنجه شديد بر روي بدن سه نفر از زنان رؤيت شده است.
از سوي ديگر سعود القحطاني مشاور سابق دربار پادشاهي عربستان بارها در اتاقهاي شکنجه رؤيت شده و او با لحني تهديد آميز خطاب به يکي از زنان گفته است: هر کاري که دلم بخواهد با تو ميکنم و بعدا جسدت را در توالت ذوب خواهم کرد.
بر اساس اطلاعيه سازمان حقوق بشر القسط، يکي از زنان زنداني در معرض شکنجه روحي قرار گرفته به گونهاي که به او گفتهاند برخي از اعضاي خانواده تو فوت شده است و ما ميخواهيم بازجويي را به پايان برسانيم تا تو بتواني براي آخرين بار اعضاي خانوادهات را قبل از دفن ببيني.
اين سازمان از درخواست نمايندگان پارلمان انگليس از مقامات سعودي براي ملاقات با زنان در بند سعودي در زندانهاي آل سعود استقبال کرد.
قدرت شويي بن سلمان پس از کودتا عليه بن نايف
پس از اينکه «محمد بن نايف» جاي عموي خود را گرفت و به عنوان وليعهد عربستان معرفي شد، بن سلمان نيز جانشين وي شد. اما ديري نگذشت که در يک کودتاي آشکار بن سلمان، وليعهد را کنار زد تا خود جانشين پدرش شود. اين کودتا با مخالفت هاي سياسي مهمي در عربستان روبرو شد. برخي از شاهزادگان سعودي که بن سلمان را فردي نالايق مي دانستند، عليه وي اعتراض کردند اما بن سلمان براي سرکوب اين اعتراضات يکي از هتل هاي مجلل عربستان را به زندان شاهزادگان تبديل کرد. در همين رابطه سرنوشت برخي از شاهزادگان سعودي در هاله اي از ابهام قرار دارد.
بن سلمان براي اينکه اين موضوع را در فضاي سياسي حل کند؛ دست به اصلاحات ليبرالي کاملا نمايشي زد. يکي اصلاحات نمايشي که وليعهد عربستان کليد زد، اعطاي حق رانندگي به زنان در عربستان بود. زنان در عربستان حق رانندگي نداشتند و اين موضوع آنقدر فضاي اين کشور و خصوصا رسانههاي بين المللي را تحت تاثير قرار داد که اقدامات خشونت طلبانه بن سلمان در سايه پنهان شد.
اما ديري نپاييد که پردهها کنار رفت ومردم عربستان به پوشالي بودن اين اصلاحات پي بردند. پيشتر از اينکه امروز خبر شکنجه سخت زنان سعودي منتشر شود، در خبري مطرح شد که يک زن روزنامه نگار سعودي توسط حکومت آل سعود به اعدام محکوم شده است. بي بي سي عربي اين خبر را در وبسايت خود اعلام کرد.
جنايت آل سعود عليه روحاني شيعه
محمد بن سلمان وليعهد عربستان سعودي بعد از اينکه طي چند سال گذشته خود را به تخت پادشاهي نزديکتر کرد، تلاش گستردهاي انجام داد تا چهرهاي اصلاحطلبانه از خود نشان داده و اينگونه وانمود کند که رويکردهاي سنتي عربستان به پايان رسيده و مردم اين کشور از اين پس با آزادي بيان و عمل و رفتار بيشتري زندگي خواهند کرد.
وي با توسعه نمونههاي زندگي مدرن اروپايي در پروژههاي کلان خود تلاش دارد خود را به عنوان يک نئوليبرال معرفي کند، فارغ از اينکه رويکردهاي استبدادي با روحيه وي عجين شده است.
رفتاري که حاکميت آل سعود طي سالهاي گذشته با مخالفان داخلي از جمله شيخ نمر باقر النمر در قبال چند سخنراني انتقادي داشت و سرکوب و کشتار مردم قطيف و استان الشرقيه عربستان به علت برپايي تظاهرات مسالمتآميز در انتقاد از دولت و نحوه رفتار اخير با جمال خاشقجي نشان از اين روحيه سرکوبگرايانه دارد.
در سال 2016بود که خبر شهادت شيخ نمر باقر النمر، روحاني شيعه متعرض حکومت عربستان سعودي در رسانهها منتشر شد. شيخ نمر به طرز وحشتناکي که حاکي از زخمي شدن وي بود توسط حکومت آل سعود دستگير شد.

او يکي از چهل و هفت نفري بود که دولت عربستان سعودي خبر اعدام وي را منتشر کرد. به گفته وزير کشور عربستان سعودي، افراد اعدام شده، به اتهامهاي تروريستي محکوم شده بودند و اکثر آنها اهل عربستان سعودي بودند.
اعدام شيخ نمر به ادعاي غالب کارشناسان و تحليلگران بينالمللي، اشتباهي است که آتشش دامان آل سعود را خواهد گرفت.
علاوه بر اين جنايت آشکار دنيا امروز شاهد جنايات سعوديها در يمن است. اما در اين ميان با توجه به اينکه عربستان مورد حمايت کاخ سفيد است، همه اين جنايات به چشم جامعه بين الملل خصوصا سازمان ملل ناچيز جلوه مي کند. حکومتهاي خودکامه اي مانند عربستان که مشروعيت مردمي ندارند سعي مي کنند قدرت خود را به قدرت کشورهاي خارجي گره بزنند و با صرف پول و کشتار مردم بي گناه در داخل حکومت خود را حفظ کنند.
از همين روست که «دونالد ترامپ» رئيس جمهور آمريکا از عربستان به عنوان «گاو شيرده» ياد مي کند و روساي حکومت آل سعود در قبال اين توهين اشکار نه تنها لب به انتقاد نمي گشايند بلکه از روابط في مابين استقبال مي کنند.