کد مطلب: 184012
دانا گزارش مي‌دهد؛
صادرات بنزين به ونزوئلا با طعم اقتصاد مقاومتي/ بنزين ايران با طلا تهاتر مي‌شود
تاریخ انتشار : 1399/02/28 15:03:28
نمایش : 1582
هفته پيش بود که خبرگزاري رويترز در گزارشي اعلام کرد يک نفتکش ايراني به نام «فورچون» و با پرچم ايران در حال انتقال محموله بزرگي از بنزين به سمت ونزوئلاست آنچه که اين روزها شاهدش هستيم اجراي سياست اقتصاد مقاومتي در صنعت نفت است زيرا در شرايطي که صادرات نفت ايران به 70 هزار بشکه رسيده مي‌توانيم ميليون ها بشکه بنزين را صادر کنيم.

به گزارش  هفت چشمه به نقل از  شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ هفته پيش بود که خبرگزاري رويترز در گزارشي اعلام کرد يک نفتکش ايراني به نام «فورچون» و با پرچم ايران در حال انتقال محموله بزرگي از بنزين به سمت ونزوئلاست.

پس از انتشار اين خبر در رسانه هاي بين المللي، ايالات متحده رسما اعلام کرد که ايران ۵ نفتکش حامل سوخت به سمت ونزوئلا ارسال کرده که در حال حرکت در درياهاي آزاد هستند و اين موضوع تحت نظر امريکا است و مسئولان آمريکا حرکت اين نفتکش ها را رصد مي کنند.

حرکت نفتکش هاي حامل بنزين به سمت ونزوئلا در حالي صورت مي گيرد که آمريکايي ها براي جلوگيري از ادامه حرکتشان 5 کشي جنگي را در درياي کارائيب مستقر کرده اند اما جالب است که اين موضوع نيز موجب توقف نفتکش هاي ايراني نشده است.

*سخنگوي اتحاديه صادرکنندگان فراورده هاي نفتي: براساس منافعمان تصميم ميگيريم 

حميد حسيني سخنگوي اتحاديه صادرکنندگان فرآورده‌هاي نفتي اخيرا طي گفت وگويي با اشاره به صادرات بنزين به ونزوئلا گفته است در هفته‌هاي اخير خبر تهاتر طلاي ونزوئلا با خدمات نفتي و فرآورده‌ها منتشر شد و در رسانه‌هاي خارجي انعکاس زيادي داشته است. به همين دليل آمريکا، اسرائيل و عربستان‌سعودي از اين همکاري ابراز نگراني کرده و اقدام به رديابي کشتي حامل بنزين مورد ادعاي خود کردند، آنها مدعي شدند که ونزوئلا ۹ تن طلا را از طريق هواپيمايي ماهان تحويل ايران داده و ايران متعهد شده که در مقابل به صنعت نفت ونزوئلا خصوصا تامين بنزين و گازوييل و راه‌اندازي پالايشگاه‌هاي ونزوئلا کمک کند، پس از آن رويترز مدعي شد که ايران کشتي فورچون حامل محموله بنزين را به سمت ونزوئلا ارسال کرده که از جبل الطارق عبور کرده است، پس از آن امريکا نيز اعلام کرد 5 کشتي حامل بنزين و گازوئيل ايران در راه است و حتما اقداماتي در مقابله با آن انجام مي‌دهيم، زيرا کشورهايي که هر دو تحت تحريم امريکا هستند دهن کجي کرده و با هم معامله کرده‌اند. 

 وي افزود: تاکنون اين ادعاها توسط وزارت خارجه، نفت يا هواپيمايي ماهان تکذيب نشده است، بنابراين احتمالا اين معامله در راستاي منافع دو کشور صورت پذيرفته است و با توجه به اينکه بسياري از پالايشگاه‌هاي ونزوئلا به خاطر اعتصابات و کارشکني‌ها تعطيل شده و مردم در مضيقه هستند و قطعا بقيه کشورهاي آمريکاي لاتين هم توان و جرات صادرات به اين کشور را ندارند، به ايران پناه آورده‌اند. 

سخنگوي اتحاديه صادرکنندگان فرآورده‌هاي نفت، گاز و پتروشيمي خاطرنشان کرد: اکنون توليد ايران با راه‌اندازي فاز 4 پالايشگاه ستاره خليج فارس به 110 ميليون ليتر در روز رسيده که قائدتا ظرفيت بالايي براي صادرات داريم و با توجه به کاهش مصرف داخلي و کمبود تقاضا از سوي ديگر بازارها دنبال مشتري جديد هستيم، بايد راهي پيدا کنيم که بنزين را صادر کرده تا پالايشگاه‌ها با ظرفيت کامل خود کار کنند.

 

* اقدام منطقي ايران در دوران کاهش شديد صادرات نفت خام

به گزارش خبرنگار راه دانا روز جمعه خبرگزاري رويترز به نقل از منابع ثانويه اعلام کرد صاردات نفت خام ايران به 70 هزار بشکه در روز رسيده است که کمترين ميزان در طول ده هاي اخير است که به نظر مي رسد با توجه به آمار توليد نفت ايران که توسط اوپک اعلام مي شود و هم اکنون به کمتر از 2 ميليون بشکه در روز رسيده است دور از واقعيت نيست.

اما نکته حائز اهميت اين است که در حال حاضر براساس گفته هاي برخي از مسئولان صنعت پالايش توليد فراورده در پالايشگاه هاي داخلي با تمام ظرفيت در حال انجام است زيرا در صورتي که ايران نمي تواند نفت خام خود را صادر کند اما بايد به دنبال راه کاري باشد تا بنزين و ديگر فراورده هاي نفتي خود را صادر کند تا از اين طريق بتواند درآمد ارزي مورد نياز کشور را تامين کند.

شايان مقدم يکي از کارشناسان صنعت نفت در گفت وگو با خبرنگار راه دانا با اشاره به سياست اتخاذ شده از سوي ايران که نشان ني دهد فروش فراورده را در دستور کار خود قرارداده است گفت: اين کار مصداق بارز اجراي سياست اقتصاد مقاومتي است به اين خاطر که سالهاست مقام معظم رهبري فرموده اند بايد از خام فروشي جلوگيري کرد و به سمت صادرات فراورده هاي نفتي گام نهاد.

وي ادامه داد: اگر تحريم هاي امريکا نبود مشخص نبود که چه زماني مي خواستيم به اين سمت گام برداريم زيرا همواره به فکر بالا بردن توليد نفت خام و افزايش صادرات نفت خام بوديم به طوريکه وزير نفت و برخي از مسئولان صنعت نفت معتقدند اگر توليد نفت ايران 6 ميليون بشکه در روز بود آمريکا نميتوانست نفت ايران را تحريم کند در صورتيکه اين يک تحليل کاملا بي اساس و اشتباهي است زيرا هم اکنون مي بينيم که با نبود نفت ايران در بازار مازاد عرضه 20تا 25 ميليون بشکه اي در بازار نفت وجود دارد و اگر قيمت نفت مي خواهد به تعدال برسد بايد اين ميزان نفت از بازار خارج شود.

اين کارشناس صنعت نفت تصريح کرد: اما با تحريم نفت ايران از سوي آمريکا به يکباره سياست فروش نفت ايران تغيير يافت و به سمت افزايش توليد فراورده گام برداشتيم که اگر مسئولان صنعت نفت دور انديشي کرده بودند امروز ظرفيت پالايش نفت ايران بايد بيش از 2 ميليون بشکه در در روز بود که متاسفانه اينگونه نيست.

به گفته مقدم در موضوع اخير يعني ارسال محوله هاي بنزين به ونزوئلا از طرف ايران نشان مي دهد که اين کشور هم قدرت و جسارت دارد زيرا رسما در شرايطي که دوکشور تحريم هستند ايران با پرچم کشورش محموله هاي بنزين را به سمت ونزوئلا روانه کرده است.  

 

*​رئيس دفتر مطالعات انرژي وين: دهنکجي ايران و ونزوئلا به تحريم هاي آمريکا

در همين راستا فريدون برکشلي رئيس دفتر مطالعات انرژي وين نيز طي گفت وگويي بابيان اينکه طي سه دهه گذشته حکومت‌هاي ونزوئلا ميان جناح چپ و راست اين کشور در حال جابجايي بوده است، گفت: با اين‌وجود سياست‌هاي نفتي اوپک اغلب اوقات ميانه‌رو بوده و سعي داشته منافع خود را دنبال کند.

وي افزود: ديدگاه‌ اعضاي اوپک مبتني بر دو شاکله اصلي است. به اين ترتيب که کشورهاي با جمعيت زياد مانند ايران، ونزوئلا، نيجريه و ... عمدتاً طرفدار افزايش درآمدهاي نفتي خود از طريق افزايش بهاي نفت هستند درحالي‌که کشورهايي با جمعيت اندک و توليد بيشتر مانند عربستان، کويت، قطر و ... طرفدار افزايش سهم خود در تصميمات اوپک هستند.

به گفته اين کارشناس بين المللي انرژي، البته قطر ديگر از اوپک خارج شده است، اما همچنان عربستان قدرت اصلي را در اوپک در اختيار دارد. پيوندهاي ونزوئلا و ايران بسيار قديمي است و کشورهاي عربي چندان دل‌خوشي از اين کشور ندارند. 

رئيس دفتر مطالعات انرژي وين با اشاره به اينکه سياست‌هاي داخلي ونزوئلا تأثير خاصي روي تصميمات اوپکي آن‌ها ندارد گفت: ونزوئلا نيازمند درآمدهاي نفتي است بنابراين خيلي برخلاف منافع خود حرکت نمي‌کند و صنعت نفت اين کشور هم با پاک‌سازي که چاوز انجام داد، کاملاً در خدمت دولت اين کشور است. در حاليکه در دوران اصلاحات بود که برخي کارکنان نفت و مديران آن عليه چاوز، رييس جمهوري سابق ونزوئلا دست به اعتراض زدند که به يقه‌سفيدها معروف هستند. چاوز مي‌گفت شرکت ملي نفت اين کشور تبديل به دولتي در دل دولت شده است به همين دليل نيمي از کارکنان را اخراج کرد.

برکشلي ادامه داد: با بحراني که ونزوئلا را فراگرفت چاوز از ايران کمک خواست و پس از هماهنگي‌هاي انجام‌شده ميان دولت و وزارت نفت، ۵ محموله فرآورده‌هاي نفتي به اين کشور تحويل داده شد. از آن روز به بعد، رابطه اين دو کشور صميمانه‌تر از گذشته شد. به طور کلي ونزوئلا دوران پرفرازونشيبي را گذرانده است.

وي تصريح کرد: اين کشور اگر از ثبات لازم برخوردار باشد براي اوپک بهتر است تا آنکه کشوري ضعيف و پرالتهاب باشد. ترامپ هم علاقه بسياري براي استثمار اين کشور دارد اما همه‌چيز بستگي به سياست رئيس‌جمهوري اين کشور دارد.

گزارش خبرگار راه دانا اضافه مي کند چندي پيش وزير امور خارجه آمريکا اعلام کرده بود ايران ۹ تن شمش طلا از ونزوئلا به ارزش۵۰۰ ميليون دلار را از طريق هواپيمايي ماهان (در ازاي خدمات نفتي) به ايران منتقل کرده است.

بايد تاکيد کرد آنچه که وزير امورخارجه آمريکا از آن نام برده است درواقع صادرات کاتاليست هاي توليد بنزين است ايران با کمک تکنولوژي بومي خود در شرايط تحريم توليد کرد که هم اکنون در شرکتهاي پالايش داخلي نيز مورد استفاده قرار مي گيرد.

بنابراين اين روزها مي‌توان شاهد دستاوردهاي اقتصاد مقاومتي در صنعت نفت بود که سالها کارشناسان آرزوي ديدنش را داشتند.

انتهاي پيام/

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg