کد مطلب: 204774
با کاربردهاي سلول درماني آشنا شويم/چگونه بيماري‌هاي بدخيم با روش‌هاي نوين درمان مي‌شود
تاریخ انتشار : 1400/01/18 13:03:38
نمایش : 1157
روش‌هاي درماني پيشرفته‌اي که مبتني بر فناوري‌ سلول‌هاي بنيادي است، درمان بيماري‌هاي مهلک و صعب‌العلاجي چون سرطان را از پاي در مي‌آورند.

به گزارش هفت چشمه به نقل از گروه علم و پيشرفت خبرگزاري فارس به نقل از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري،نامش هم که برده مي‌شود، لرزه بر اندام مي‌اندازد و نگراني مي‌آورد. سرطان، که بلاي جان جهان شده و در انواع گوناگوني تکثير يافته، به يکي از مشکلات نظام سلامت در تمامي کشورهاي دنيا بدل شده است.

از ميان تمامي سرطان‌ها، تومورهاي بدخيم مغزي معمولا به درمان پاسخ مناسبي نشان نمي دهند و يا به علت موقعيت خاص قرارگيري در مغز، دارورساني يا تابش پرتو به آنها با مشکل مواجه مي شود. بنابراين، ميزان مرگ و مير در مبتلايان به تومورهاي بدخيم مغزي بيشتر و درمان آنها با مشکلات بيش‌تري مواجه است.

 

استفاده از سلول‌ها عليه سلول‌ها

پيشرفت‌هاي دانشي و فناورانه در سال‌هاي اخير به ويژه در حوزه سلول‌هاي بنيادي، موجب شده است تا درمان بيماران سرطاني نيز ابعادي تازه را تجربه کند.

استفاده از سلول هاي ايمني براي درمان تومورهاي مغزي بارقه‌هاي اميد به درمان را در اين بيماران و ساير مبتلايان به سرطان افزايش دهد. اين کار توسط دانشگاه‌ها و شرکت‌هاي دانش‌بنيان داخلي آغاز شد و فناوري جداسازي و فعال‌سازي سلول‌هاي ايمني توسط فناوران کشور به دست آمد. با اين فناوري، هدف‌گيري سلول هاي تومور مغزي در محيط آزمايشگاه و نيز مدل هاي پيش باليني ممکن شد.

نتايج پژوهش‌هاي پيش باليني و باليني در مراکز پژوهشي و تحقيقاتي کشور از جمله پژوهشگاه رويان براي بيماران مبتلا به تومور مغزي شد. به استحصال موفقيت‌آميز سلول‌هاي ايمني در شرايط کاملا تميز منجر شد. سلول هاي کشنده طبيعي از خون دهندگان جداسازي و تقويت مي شدند تا بتوانند سلول توموري را هدف گيري کنند. پس از تاييد صحت و سلامت سلول ها، سلول‌ها به بيماران تزريق شد و عوارض ناشي از تزريق اين سلول ها در بيماران بررسي مي شد تا ايمني اين روش درماني مورد ارزيابي قرار بگيرد.

نتيجه بررسي اين نوع درمان بر پنج بيمار مبتلا به تومور مغزي گليوبلاستوما نشان داد که کاربرد اين سلول ها ايمن است و عوارضي براي بيمار ندارد. در حال حاضر پژوهشگاه رويان تحقيق براي استفاده از اين سلول ها در هدف گيري سلول هاي توموري در سرطان تخمدان و ملانوما را در دست اجرا دارد. چنانچه در اين زمينه نيز نتايج موفقيت آميز باشد، انجام کارآزمايي هاي باليني براي نوع پيشرفته از سرطان تخمدان و سرطان بدخيم پوستي آغاز خواهد شد.

 

حمايت از فناوري‌ها و نوآوري‌هاي سلول‌درماني

بخش‌هاي گوناگون دانشي، پژوهشي و فناوري در کشور در حوزه سلول درماني و ژن درماني فعاليت مي‌کنند و به دستاوردهاي قابل توجهي نيز دست يافته اند. ستاد توسعه علوم و فناوريهاي سلولهاي بنيادي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري نيز با حمايت از شرکت‌هاي دانش‌بنيان و خلاق، پژوهشگران و مراکز تحقيقاتي در اين راستا زمينه را براي توسعه و پيشرفت دانش و فناوري سلول درماني ايجاد کرده است.

انتهاي پيام/

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg